Paddla & Hyr kajak

Järnaviks skärgård erbjuder många olika typer av paddelvatten från den lugna skyddade paddelturen i de närbelägna vassvikarna och de smala sunden till äventyren i ytterskärgårdens karga och vackra natur…

PADDELKOMPANIET

Paddla havskajak i Blekinges lummiga skärgård – Sveriges sydligaste!
Den har ett stort antal öar och vikar och lämpar sig utmärkt för kajakpaddling.
Från Karlshamn i väster till Torhamn i öster är det cirka 60 km fågelvägen. Pittoreska Järnavik, cirka 6 kilometer
söder om Bräkne-Hoby, ligger strategiskt beläget mitt i skärgården. Ett stort antal rast- och övernattningsplatser finns, såväl på fastlandet som på vissa öar. Lån av utförlig karta ingår alltid vid hyra av kajak.
Förutom uthyrning av kajaker och friluftsutrustning erbjuds materialtransport till start/avslutningsplats samt nybörjarkurser och paketlösningar.
Kajakuthyrningen finner du i anslutning till Pensionat Järnavik och från och med säsongen 2022 erbjuder paddelkompaniet även obemannad kajakuthyrning. Den ligger vid Järnaviks Camping, inte långt från Paddelkompaniets bemannade uthyrning i Järnavik.

När du kommer till kajakstationen scannar du QR-koden som sitter på ställningen. Sedan bokar du och betalar kajaker genom bokningsflödet som öppnas och du får då ett mejl med en länk som låser upp kajakerna. Tillhörande utrustning hämtas i boden och när du har paddlat färdigt är det bara att rengöra och återlämna kajaker och utrustning. Det går även att boka i förväg från vår hemsida för att garantera att det finns tillgängliga kajaker.
Paddelkompaniet erbjuder även uthyrning av kanoter och friluftsutrustning vid Karlsnäsgårdens Friluftscenter, ca 13 km norr om Ronneby och ytterligare en kajakstation på Kolleviks Camping i Karlshamns kommun.

www.paddelkompaniet.se


Svalemåla Kajakuthyrning

Svalemåla Stugbys kajakuthyrning och kanotcentral är inte störst men ligger nära stranden ca 2 kilometer söder om Järnavik och ni är nära yttre skärgården för dagsturer både österut mot Ronneby skärgård eller västerut mot Hällaryds skärgård.
Totalt finns det ca 8 st. singelkajaker, 4 dubbelkajaker samt 2 stycken S.U.P-brädor att hyra här hos oss .

Gäster som bor i stugbyn har rabatterade priser när man hyr kajaker men alla är välkomna att boka och paddla hos oss.

www.svalemala.se

Svalemåla Kajakuthyrning